BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Salam Perjuangan

Photobucket

"Siapa bilang masuk surga itu mudah?



Syurga meminta tebusan yang sangat mahal.



Kesedaran yang Tinggi Amal yang Besar.



Keberanian yang tak kenal gentar.



Dan lebih dari segalanya, surga meminta ketakutan




dan cinta kita pada Tuhan Semesta Alam."







UKHUWAH SUFI




Khas buat para tetamu ziarah sekalian.

Ribuan terima kasih kami ucapkan

atas kesudian kalian menziarahi blog ini.

Sekiranya sahabat sekalian ingin berkongsi pendapat,

ilmu atau apa sahaja, silalah tinggalkan alamat blog

atau email sahabat di sini. Atau seandainya

sahabat ingin memberi sebarang komen untuk

penambah baikan, juga amat saya alu-alukan.

Salam ukhwah sufi buat semua.

3237356611_17939b76b7



“Sahabat yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya,

kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan

ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati.”


41



Sahabat yang baik adalah sahabat yang selalu mengingatkan kita kepada Allah…

Hari ini bersahabat, esok kita bersahabat dan selamanya kita bersahabat..

Jika hari esok diri ini tiada lagi di dunia ini…

Kutetap mengharapkan kita bersahabat…

Diri ini mengharapkan kita sama-sama selamat sampai ke sana..


Nikmat paling manis apabila Allah mentarbiyah kita


dengan pelbagai ujian, namun tautan ukhuwah


mampu berhadapan dengan sejuta kesulitan,


yang memberi suntikan semangat perjuangan..

alirkan halawatul ukhwah,

kesungguhan dalam berjuang melalui tautan hati..

HAK CIPTA TERPELIHARA 2010









Ingatlah,ketika Tuhanmu berfirman kepada para malaikat, Sesungguhnya Aku akan menciptakan di muka bumi seorang khalifah.Para malaikat serentak berkata,Apakah Engkau hendak menciptakan di muka bumi (makhluk) yang akan melakukan kerusakan dan akan menumpahkan darah di dalamnya, padahal kami senantiasa bertasbih dengan menyanjungMu dan mensucikanMu? Seraya Allah menjawab,Sungguh Aku lebih mengetahui apa-apa yang tidak kalian ketahui. (QS. Al-Baqarah ayat 30).

TIKA DINIHARI :)

Sahabat Ku, Ucapkanlah Perkataan Ini..



Asalamualaikum dan salam ukhuwah sufi buat semua.. sedang asyik di belengu masalah dan terperok kat dlm bilik ni rase bosan la pulak mangadap computer, tibe2 datang satu ilham nak create sebuat blog dgn bantuan rakan..jadi kami sepakat nak kongsi blog ni.. jadi ini maybe pemulaan buat semua.. di harap blog ni sikit sebanyak memberi manfaat kepada kite semua..





Terdapat ralat dalam alat ini

Selasa, 27 April 2010

Musuk Matrik..Ok ke?..cam tak layak je aq ni..


Salam Ukhuwah Sufi buat rakan2 sekalian nak kongsi skit tentang bedealah ni...Perhatian kepada semua pelajar Tingkatan Lima Tahun 2009, permohonan kemasukan ke matrikulasi KPM sesi 2010 dah dibuka. Sejak berita ini diketahui, kedengaran suara-suara yang membincangkan mengenai matrikulasi.

''Den tak layak msok, matrik tok bdk2 pandai je..
''Wei, jg masok, tkowt kene tedang" malu den..
""Wei, mung nok masuk dop matrik? Mak aku kabo dak yoh sebab susoh"
"Aku dok tahu gok. Isi je la borang. Kalu dok dapat masuk U, aku masuk la matrik."
"Aku nok matrik n9. Dekat je nge umah mak cik. Se g, budok2 TTJ ramai gok kat sana"
"Anok manje sungguh. Ce gok g matrik hok jauh2 nu. Buleh berdikari."
Ayat-ayat di atas merupakan antara ayat-ayat yang sering dituturkan oleh rakan2ku. Bagiku setiap orang mempunyai pendapat dan pandangan masing2. Ada yang positif, ada yang negatif. Tidak kunafikan, Matrikulasi Johor merupakan antara pilihan pelajar2 di sekolahku dan boleh dikatakan kebanyakan daripada pelajar2 sekolahku tak nak pun pegi matrik ni sebab bekas sekolah saya, SM Teknik Pontian..huhuhu

Sehubungan dengan itu, saya dengan muka tak malunya mengharapkan agar pembaca2 sekalian dapat memberikan sedikit pendapat mengenai matrikulasi ini. Lagi banyak pendapat lagi baik.Hehe...Sebabnya ramai yang cakap kalau masuk matrikulasi banyak cabaran yang menanti di sana. Alangkah baiknya jika anda dapat memberikan maklum balas terhadap entri ini.
p/s : Pilihan pertama setakat ni matrik n9. Kedua, Teknikal Johor. Ketiga, Teknikal pendang. Keputusan akan berubah dari semasa ke semasa. Sebabnya dapat matrik n9
p/s lagi : Senior2 cakap matrik N9 antara matrik yang terbaik. Betul ke?..
Prasarana Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan, 


Asrama Jauhari
Asrama Bestari
Asrama Cendekia
Tutoran
Dewan Kuliah
Makmal Sains
Dewan Serbaguna
Cafetaria
Astaka
Balai Pengawal
Kenderaan Kolej
Dataran Ilmu
Dataran Perdana
Bola Keranjang
Bola Tampar
Gimnasium
Squash
Takraw
Tennis
Susur Gajah
Refleksologi
Tapak Pasar Ramadhan
Gazebo
Gazebo
Kaunter HEP
Pusat Sehenti
Kedai Fotokopi
Siber Kafe
Kedai Serbaneka
Kedai Serbaneka
Klinik Kesihatan
Surau
Kediaman Pengarah
Kediaman Ketua Jabatan
Kediaman Pensyarah
Bilik Gerakan JPP


0 ulasan:

Related Posts with Thumbnails